1 Nisan 2021 Perşembe

NİSAN AYI ÇALIŞMAMIZ

 Nisan Ayı Etkinlikleri:

1. Yaratıcı Problem Çözme Tekniği Öğretmen Çalıştayı 

Tüm proje ortaklarının katılmış olacağı çalıştayda, proje kurucusu Elif SÜEL tarafından yaratıcı problem çözme tekniği  proje ortağı öğretmenlere tanıtılır. Örnek çalışmalar yapılır. Tekniğin nasıl daha etkin uygulanabileceği, sunumlar ve çalışmalar süresince hangi web2.00 araçlarının kullanımının uygun olacağı belirlenir. Ortakları arasında fikir alışverişi yapılır. 

2. Yaratıcı Problem Çözme Tekniği Sınıf İçi Uygulamalar

Etkinliğin Amacı :Öğrencilerin verilen bir örnek olaydaki problem durumunu fark edip, bu problem durumuna dair sistematik bir şekilde yaratıcı çözümler üretmesini, bu çözüm önerilerini değerlendirrerek en uygun çözüm yolunu belirlemesini ve çözümü hayata geçirmek için aksiyon planı oluşturmasını sağlamak. Öğrencilerin gerçek hayatta karşılaşabilecekleri problemlere karşı problem çözme becerilerinin gelişimine destek olmak. 

Etkinlik, öğretmenlerin yaratıcı problem çözme tekniğini öğrencilere tanıtması ile başlar. Yönteme ait basamaklar tek tek öğrencilere anlatılır, her basamakta yapılması gereken işlemler öğrencilere açıklanır. Her öğretmen kendi sınıf düzeyinde uygun kazanıma ait bir konu başlığı belirler. Bu konuya ait örnek olay oluşturulur. Oluşturulan örnek olay, yaratıcı problem çözme tekniğinin her bir basamağı takip edilerek  tüm öğrencilerle beraber irdelenir. Örnek olayın içerdiği problem durumu belirlenir. Problem durumuna dair veriler toplanır, araştırma yapılır. Olası çözüm yolları düşünülür. Öğrenciler düşündükleri  çözüm yollarını konu hakkında oluşturulan padlete yazarlar. Padletteki tüm çözüm önerileri , sınıfça tek tek incelenir. Beğenilen çözüm yolları not edilir.  Ardından beğenilen çözüm yolları, problem durumuna uygun değerlendirme kriterleri üzerinden değerlendirilir. Böylece en uygun çözüm yolu bulunur. Bulunan çözüm yolunu hayata geçirmek için aksiyon olanı yapılır. 

Sınıf içi yapılan çalışmalar e-dergi ( flipgorilla , flipsnack web2.00 araçları kullanılabilir) haline getirilir. 

3. Yaratıcı Problem Çözme Tekniği Öğrenci Sunumları Webinarı

Etkinliğin Amacı: Projeye dahil olan tüm ortakların ve öğrencilerin bir araya gelmesini, karşılıklı bilgi alışverişinin gerçekleşmesi ve öğrencilerin topluluk önünde sunum yapabilme becerilerinin gelişmesini sağlamak. 

Tüm proje ortakları, sınıfça oluşturdukları e-dergiyi tanıtmak-sunmak için bir öğrenci belirlerler. Belirlenen öğrenci ,sınıflarını ve hazırladıkları çalışmayı tüm proje ortakları ve öğrencilerinin katılacağı webinarda sunar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder